Японія вирішила пустити до себе Путіна, але залишити його без "гарячого"
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія вирішила пустити до себе Путіна, але залишити його без "гарячого"

Японія вирішила пустити до себе Путіна, але залишити його без "гарячого"
Джерело:  РІА Новини

Уряд Японії готовий 15-16 грудня прийняти з  офіційним візитом президента РФ Володимира Путіна, однак не буде організовувати аудієнцію у імператора країни Акіхіто, щоб не викликати невдоволення США.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РІА Новини", які цитують агентство "Кіодо".
Коли стало відомо, що Путін має намір летіти до Японії, США стурбувалися цим візитом, побоюючись, що це може підірвати єдність країн G7 щодо Росії, яка перебуває під санкціями.
Американська сторона висловлювала побоювання, що "привітний прийом, наданий Путіну, який знаходиться під санкціями країн "сімки", може стати хибним сигналом про те, що G7 більше не єдине, як монолітна скеля".
В результаті японська сторона, довго вагаючись з приводу необхідності проведення візиту російського президента в Токіо, "не стала організовувати аудієнцію президента Путіна у імператора Японії Акіхіто, пояснивши своїм американським союзникам, що таким чином візит не може вважатися гарячим".
Основними темами переговорів Путіна і представників японського уряду, ймовірно, стануть можлива спільна економічна діяльність на чотирьох островах південних Курил,  ослаблення візового режиму  і питання про острови, які Японія вважає своїми, незважаючи на їх формальну приналежність Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  японська сторона заявила, що дозволить жителям Південних Курил залишитися на островах, якщо Росія передасть їх Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?