Японські вчені виявили нову причину ожиріння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Японські вчені виявили нову причину ожиріння

Японські вчені виявили нову причину ожиріння
Джерело:  online.ua

Вчені Центру інтеграційних медичних наук (Японія) з’ясували, що причиною появи надлишкової ваги можуть бути активні імунні клітини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані наукового дослідження.

Згідно з результатами кількох експериментів, до набору зайвої ваги може привести надмірна активність імунних клітин, які знаходяться в тонкій кишці людини. Ці клітини неправильно реагують на їжу з високим вмістом жиру і намагаються накопичувати шкідливі речовини в собі, що врешті призводить до ожиріння.

Вчені поки не знають, як можна змінити процес реагування на жир з боку цих клітин. Поки що єдиним способом боротьби з проблемою японські фахівці вважають лише видалення цих клітин з тонкої кишки.

Науковці також відзначили, що додатковими причинами появи зайвої ваги у людей може бути неправильне харчування, наявність кишкових бактерій та генетична схильність до повноти.

Нагадаємо, що не так давно німецькі вчені з’ясували, що є головною причиною переїдання і чому людина відчуває голод. Як виявилось, все залежить від еволюції. Оскільки раніше людина значно рідше могла дозволити собі поїсти вдосталь, люди намагалися за раз з’їсти якнайбільше. Це передалося наступним поколінням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?