Ярош розповів, що буде, якщо Путіна не стане
Категорія
Політика
Дата публікації

Ярош розповів, що буде, якщо Путіна не стане

Ярош розповів, що буде, якщо Путіна не стане
Джерело:  online.ua

Народний депутат України Дмитро Ярош вважає, що смерть президента РФ Володимира Путіна не відіб'ється на Україні, оскільки змінити що-небудь може не зміна керівництва, а знищення російської імперії як явища.
Про це Ярош сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Політика будь-яка, все ж, від особистостей залежить в якійсь мірі. Пам'ятаєте, роль особистості в історії? Це особливо у марксистів, у комуністів було прописано. І ця роль в історії насправді. Тому зрозуміло, що така людина як Путін - сильний політик, диктатор практично - впливає на ситуацію. І якщо взяти історію російської імперії, то там завжди, коли відбувалася якась зміна царів їх, диктаторів і так далі - вона приводила до підвищення турбулентності в їх країні. І відволікала увагу всього російського, імперського суспільства від зовнішніх факторів. На деякий час. Потім воно все поверталося ... Ось Єльцина ми згадаємо - розвал СРСР і так далі. Але прийшов потім Путін - і все стало на свої місця, як це було і до того, до розвалу Союзу", - зазначив політик.
За його словами, самі росіяни є носіями імперіалізму, незалежно від того, хто ними керує.
"Ця імперськість - вона відновлюється. Російський народ - це носій імперіалізму. І поки імперія ця буде існувати, будуть і імперські зазіхання, в першу чергу, на Україну. І не тільки на Україну. Ми ж бачимо по Прибалтиці, по Середній Азії , Закавказзю ті ж постійні агресивні і риторику, і політику, і дії з боку Росії", - підкреслив Ярош.
Він також сказав, що розвал імперіалізму в Росії - це одне із завдань національно-визвольної політики України.
"Тому російська імперія повинна бути знищена як явище. На її території повинні були з'явитися національні держави ... Це теж одним із завдань нашої національно-визвольної політики повинно бути. Державної політики. Тому загроза існуватиме, поки існуватиме Росія. Не стане Путіна - прийде інший. Наприклад, Медведєв. Буде 5 років дестабілізації внутрішньої у них, а потім прийде якийсь новий "Путін", а Медведєва приберуть, бо він їх не влаштовує. І все повториться", - резюмував нардеп.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Дмитро Ярош: російська імперія повинна бути знищена як явище.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?