Яйця вже не по 17 грн. Міноборони після скандалу змінило ціни на продукти в армії
Категорія
Україна
Дата публікації

Яйця вже не по 17 грн. Міноборони після скандалу змінило ціни на продукти в армії

Яйця вже не по 17 грн. Міноборони після скандалу змінило ціни на продукти в армії
Джерело:  online.ua

Керівництво Міноборони України оприлюднило оновлені договори щодо закупівлі продуктів для військових, в яких зазначається, що послуга із забезпечення харчування складатиме від 137 до 144, гривень. Окрім того, зафіксовано зменшення термінів контрактів та зниження цін на продукти. Так, яйця коштуватимуть – 8-9 гривень за одиницю, а не 17 грн, як це було донедавна.

Джерело:  Міноборони України

Міноборони змінило ціни на продукти в армії після гучного скандалу

Для дотримання прозорості закупок та доступу до інформації та публікації звітів щодо закупок послуг з організації харчування ЗСУ... 20 лютого 2023 року були внесені зміни до 8 договорів, відповідно до яких зменшено термін дій угод і, відповідно, внесені зміни до вартості послуги з організації харчування та ціни в каталозі продукції. Вартість послуги з забезпечення харчування склала від 137,04 грн до 144,06 грн. Зниження цін було зумовлене зменшенням термінів контрактів, що позбавило постачальників враховувати інфляцію та інші ризики, - йдеться в заяві відомства.

Окрім того, наголошується, ціни на продукти, які закуповує постачальник, враховують логістику.

Якими є нові ціни на продукти для українських військових

Ціни на яйця сягатимуть 8-9 гривень (за одиницю - ред.) в залежності від сорту (першого чи вищого), макаронних виробів – від 35,70 до 42,30 грн за кілограм.

Ціна за кілограм картоплі свіжої – від 12,60 до 17,70 грн, кілограм картоплі свіжої ранньої – від 16,90 до 40 грн, а куряче стегно – від 90,96 до 108 грн за кілограм.

Окрім того, наголошується, що МО уже створило Міжвідомчу робочу групу, яку очолила перша віцепрем'єрка Юлія Свириденко. Вона буде займатися вивченням нових підходів до закупівлі продуктів для міністерства з використанням е-системи закупівель.

Також члени групи будуть опрацьовувати питання оновлення системи з метою збалансування дотримання секретності та публічного контролю за закупівлями для армії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?