Їх там не було - у Путіна цинічно відкинули нові гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Їх там не було - у Путіна цинічно відкинули нові гучні звинувачення

Їх там не було - у Путіна цинічно відкинули нові гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Фахівці одразу кількох європейських країн підтвердили наявність в організмі російського опозиціонера слідів бойової отрути з групи "Новачок". Тим часом у Кремлі продовжують стверджувати, що під час госпіталізації політика в Росії подібних знахідок лікарі не зробили. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна.

За його словами, жодної отрути в тілі опозиціонера не виявили перед відправленням його до Берліна.

"Російські лікарі провели у стислі терміни найглибший комплекс досліджень, зокрема й на виявлення токсичних та отруйних речовин... І жодних ознак наявності в організмі Олексія Навального отруйних речовин не виявлено, їх там не було", - наголосив Наришкін.

Він додав, усі дослідження проходили відповідно до найжорсткіших медичних протоколів та із використанням сучасного обладнання.

Нагадаємо, Олексій Навальний потрапив у лікарню без тями 20 серпня. Вже 22 серпня його спрямували до німецької клініки, де місцеві фахівці виявили сліди отрути з групи "Новачок".

Пізніше до аналогічних висновків дійшли експерти кількох незалежних лабораторій, що знаходяться в інших європейських країнах.

Уряд Німеччини виступив із жорстким попередженням — якщо російська сторона відмовиться від проведення повноцінного розслідування та співпраці, у Берліні можуть ввести жорсткі санкції. Перш за все рішення може торкнутися амбітного проєкту "Північний потік-2", який німецька сторона раніше захищала.

Як повідомляв ONLINE.UA, ЄС підозрює пряму причетність Кремля до цього жахливого злочину і вимагають від Путіна негайних пояснень. Російський президент називає всі звинувачення "голослівними", його підтримує все політичне оточення. У відповідь на звинувачення, зокрема, очільник МЗС РФ Сергій Лавров вирішив в останній момент скасувати робочий візит до Берліна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?