Їм не сховатися за війною: прокуратура Нідерландів зробила важливу заяву про бойовиків "ДНР"
Категорія
Світ
Дата публікації

Їм не сховатися за війною: прокуратура Нідерландів зробила важливу заяву про бойовиків "ДНР"

Їм не сховатися за війною: прокуратура Нідерландів зробила важливу заяву про бойовиків "ДНР"

Бойовики "ДНР", підозрювані у справі МН17, не зможуть уникнути покарання і сховатися за війною на Донбасі. Суд має право переслідувати бойовиків, так як вони вели незаконну військову операцію - вони не відповідають вимогам міжнародного гуманітарного права, оскільки не представляють армію жодної суверенної держави. Про це в суді у справі МН17 заявив прокурор Вард Фердінандюсс, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Наш висновок: підозрювані не мають імунітету комбатантів, вони підлягають переслідуванню як звичайні громадяни", - пояснив прокурор.

Тим самим прокуратура Нідерландів намагалася перешкодити вірогідній лінії захисту про те, що бойовиків не можна судити з кримінального права, так як їх дії підпадають під так зване міжнародне гуманітарне право - тобто під конвенції, що регулюють правила і звичаї війни. Але Фердінандюсс переконаний, що бойовикам, причетним до збитого авіалайнера, "не вдасться сховатися за законами війни", і в результаті вони понесуть покарання за свої дії, які призвели до однієї з наймасштабніших авіакатастроф в історії.

Нагадаємо, в понеділок, 9 березня, в Нідерландах почався суд у справі про катастрофу малайзійського Boeing-777 рейсу МН17, збитого в 2014 році на Донбасі, в результаті якого загинули 298 осіб. Головуючий суддя Хендрік Стейнхаус повідомив, що для винесення рішення в справі про причетність чотирьох підозрюваних осіб до трагедії МН17 знадобиться більше часу, ніж зазвичай - більше 14 днів. Якщо вина Сергія Дубинського, Ігоря Гіркіна, Олега Пулатова і Леоніда Харченка, які є головними підозрюваними, буде доведена в суді, їм загрожує від 30 років в'язниці до довічного ув'язнення.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію першого судового засідання у справі МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?