Їм все одно: лікар з АТО розповів про "особливо відірваних" сепарів на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Їм все одно: лікар з АТО розповів про "особливо відірваних" сепарів на Донбасі

Їм все одно: лікар з АТО розповів про "особливо відірваних" сепарів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Один із засновників проекту "Укроп-Дентал", лікар Ігор Ященко розповів, що сепаратистам на Донбасі абсолютно байдужа доля мирних жителів, тому "особливо відірвані" обстрілюють житлові квартали з усього, що потрапить під руку.
Про це лікар сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Стоматологічна допомога не повинна бути там, де воюють. Навіщо лікарів наражати на небезпеку? Всі наші пересування, всі наші місця розміщення ми обов'язково погоджуємо з військовими. Більше того, за півтора року нас вже тут знають розвідники. Попереджають про можливу небезпеку", - зазначив Ященко.
Він також розповів випадок, як йому і його колегам довелося спішно залишати місце, яке потім накрили мінометами бойовики.
"Наприклад, рік тому стояли ми в Первомайську. І приїжджають до нас розвідники якось. Кажуть: друже, забирай-но звідси свою стоматологію. Є інформація, що скоро тут буде гаряче, небезпечно. Ми поїхали. А через тиждень те місце жорстко накрили з мінометів", - поділився лікар.
Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ здавали позиції українців сепаратистам - боєць "Азова"
За його словами, сепаратисти обстрілюють позиції сил АТО, навіть якщо поруч є мирні жителі.
"Та й до цього всяке бувало. На тому боці адже особливо не церемоняться. Знають, що в тому чи іншому місці стоять наші військові, і починають накривати все, що навколо знаходиться. Їм по барабану, що там мирні люди навколо. Тому, коли за розвідувальною інформацією виходило, що з того боку недалеко такі особливо відірвані сепарські підрозділи, ми знімалися і їхали. Навіть якщо посеред села стояли", - розповів Ященко.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У Донецьку є зброя, яка стріляє на 60 км і дістане мирні міста - лікар з АТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?