YouTube не перешкоджає пропаганді ПВК Вагнера
Категорія
Світ
Дата публікації

YouTube не перешкоджає пропаганді ПВК Вагнера

YouTube не перешкоджає пропаганді ПВК Вагнера
Джерело:  online.ua

Адміністратори платформи YouTube не протидіють публікації відеороликів, що пропагують та рекламують терористичну російську ПВК "Вагнера".

Джерело:   The Guardian

ПВК Вагнера вільно розміщує пропагандистські ролики на YouTube

Зазначається, що у YouTube останнім часом було опубліковано десятки пропагандистських роликів, що прославляють терористичну ПВК "Вагнера" та її злочинних найманців, які вчиняють звірства над мирними жителями України та страчують і катують українських військовополонених.

Окрім популяризації воєнізованої організації, ці відео збирають гроші на боєприпаси і навіть закликають глядачів приєднуватися до групи, проти якої запроваджено санкції кількох західних урядів.

Контент, призначений для вихваляння, просування або допомоги насильницьким екстремістським або злочинним організаціям, заборонений на YouTube. Компанія Google зобов'язується дотримуватися законів США про санкції та впроваджує відповідну політику, попри свої умови надання послуг, - заявила прессекретар YouTube.

Скільки військовополонених вже повернула Україна 

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, від початку злочинного вторгнення кремлівської армії в Україну вдалось повернути з російського полону 2 тис 235 військовополонених.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ГУР МОУ у співпраці з Офісом президента від початку повномасштабного вторгнення повернули в Україну 2235 осіб. Обмін та поводження з військовополоненими - це ще один доказ цивілізованості Української держави навіть в умовах такої руйнівної війни, - зазначила Маляр.

Замміністра підкреслила, що у період Великодніх свят вдалось повернути ще 130 українських військових.

Вона наголосила, що Україна з 24 лютого 2022 року вперше з початку війни, тобто з 2014 року, організувала процес обміну та поводження з військовополоненими у повній відповідності до норм міжнародного права.

Вперше цей процес став повністю офіційним та відкритим, наскільки дозволяє безпека, - пояснює Маляр.

При цьому додає, що навесні 2022 року оперативно були прийняті всі необхідні закони, постанови, накази та запущений новий ефективний цивілізований державний механізм обміну та поводження з військовополоненими.

Маляр нагадала, що 11 березня 2022 року був створений Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими при Головному управлінні розвідки Міноборони, який координує діяльність понад десять державних інституцій, що беруть участь у процесах обміну та поводження з військовополоненими.

Вона наголошує, що в Україні створені умови для тримання військовополонених ворога з дотриманням всіх вимог Женевських конвенцій

Врегульовано логістику військовополоненого ворога від моменту затримання до доставки у табір. У цьому процесі беруть участь декілька силових відомств і ділянка відповідальності кожного закріплена нормативно, - зазначила Маляр.

При цьому Маляр зазначає, що не може багато говорити з цього питання, бо тема обміну потребує тиші заради безпеки наших військових, які знаходяться у ворожих місцях несвободи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?