YouTube почав блокувати федеральні ЗМІ РФ в усьому світі
Категорія
Технології
Дата публікації

YouTube почав блокувати федеральні ЗМІ РФ в усьому світі

YouTube почав блокувати федеральні ЗМІ РФ в усьому світі
Джерело:  online.ua

Компанія YouTube заявила про початок негайного блокування каналів російських ЗМІ, що фінансуються державою. А також повністю закриває всі способи монетизації в Росії.

Джерело: прессекретар компанії Фаршад Шадлу

Сьогодні ми почали блокувати канали RT і Sputnik на YouTube по всій Європі. З тих пір, як Росія почала своє вторгнення в Україну, ми зосередилися на видаленні вмісту, що порушує норми, і налагоджування людей до надійних новин та інформації, - зазначив Шадлу.

Там блокування пояснили тим, що правила компанії забороняють викривляти та подавати у спотвореному вигляді інформацію про явні й задокументовані факти насильства з боку армії РФ в Україні.

Фото - скріншот

YouTube перерахувала кроки, які вони зробили за останні кілька днів:

  1. Ми призупинили монетизацію та значно обмежили рекомендації російських державних медіа-каналів. Обидві дії є глобальними.

  2. Наша команда довіри та безпеки працювала над тим, щоб швидко видалити вміст, що порушує правила. Ми видалили сотні каналів і тисячі відео через порушення наших правил спільноти, зокрема політики щодо оманливої практики та дезінформації.

  3. Коли люди шукають теми про Росію та Україну, наші системи помітно показують авторитетний новинний вміст як на наших полицях «Найкращі новини», так і на полицях останніх новин, і вони будуть продовжувати, якщо буде потрібно.

  4. Ми також показуємо інформаційні панелі під відео від видавців новин, які фінансуються державою. Відео з RT та інших російських державних медіа-каналів почали показувати цей ярлик ще у 2018 році, що дає контекст, що канал «повністю або частково фінансується урядом Росії».

  5. Наші команди продовжують уважно стежити за ситуацією, і ми продовжуватимемо ділитися оновленнями, коли вони стануть доступними.

Нагадаємо, що Роскомнагляд заблокував росіянам доступ до Facebook, Twitter, Youtube та Instagram.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?