Youtube запускає нову функцію для контролю батьків над дітьми
Категорія
Технології
Дата публікації

Youtube запускає нову функцію для контролю батьків над дітьми

Youtube запускає нову функцію для контролю батьків над дітьми
Джерело:  online.ua

Разробники відеохостингу YouTube підсилюють функції батьківського контролю над контентом, який дивляться їхні діти. Вони розробили інструмент, який дозволяє батькам обмежувати доступ до цілого ряду продуктів і послуг, контролювати час перегляду дитиною відео, фільтрувати веб-сайти та багато іншого. Нова функція називається "контрольований досвід". З новим оновленням YouTube батьки тепер зможуть самостійно вибирати контент, який будуть дивитися їхні діти у віці після 9 років. Як працює нова функція батьківського контролю і коли вона буде доступна користувачам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на блог YouTube.

Творці відеохостингу нагадали, що з самого початку YouTube був платформою для людей старше 13 років, тому батькам завжди рекомендували дивитися відео разом зі своїми дітьми. У 2015 році, як відомо, був створений YouTube Kids - більш безпечне місце для дітей, де вони можуть дивитися відео, що відповідають своєму віку. Але батьки почали скаржитися, що діти після 13 років і підлітки проявляють ненаситну цікавість і дивляться не відповідаючий їхньому віку контент.

"У найближчі місяці ми запустимо нову бета-версію для батьків, яка дозволить їх дітям отримати доступ до YouTube через контрольовану обліковий запис Google. Цей контрольований досвід буде включати в себе налаштування вмісту і обмежені функції. Ми почнемо з ранньої бета-версії для сімей з дітьми і дамо батькам можливість вибирати з 3 різних налаштувань контенту на YouTube ", - повідомили розробники.

Батькам для контролю за дітьми пропонують три категорії:

  • "Дослідження" - підходить для дітей 9-13 років. На цьому рівні діти зможуть дивитися відеоблоги, навчальні посібники, ігрові відео, музичні кліпи, новини, освітній контент і багато іншого.

  • "Побачити більше" - для дітей старше 13 років. Точного визначення, що саме зможе дивитися дитина в цій категорії немає, але вказано, що у користувачів буде більш широкий спектр відео, а також прямі трансляції для вищезазначених категорій.

  • "Велика частина YouTube" - для підлітків старшого віку. Ця категорія дозволяє до перегляду весь контент, який навіть відзначений віковими обмеженнями (21+).

Встановити контроль можна буде через обліковий запис Google. При цьому про обмеження батьками доступу до YouTube навіть не дізнається дитина - все буде схоже на звичайний YouTube, але деякі функції будуть відключені. Наприклад, при батьківському контролі дітям не буде показуватися персоналізована реклама або реклама певних категорій, також будуть відключені функції покупки в додатку і створення коментарів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на YouTube встановили жорсткі правила для відео про коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?