YouTube завдав новий удар проти пропаганди Путіна - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

YouTube завдав новий удар проти пропаганди Путіна - що відомо

YouTube завдав новий удар проти пропаганди Путіна - що відомо
Джерело:  online.ua

Російське суспільство сколихнув пропагандистський відеоролик на тему геїв та референдуму про правки у конституцію. Нещодавно адміністрація YouTube вирішила його блокувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеохостинг та російські медіа.

Агітаційний ролик мав назву "Чому поправки у конституцію Росію — це важливо". У ньому показали, як маленького хлопчика з дитячого дому віддають на всиновлення. Новий батько зустрічає його на подвір'ї, на питання про маму він вказує на іншого чоловіка біля машини — з косметикою на обличчі та дивакуватою поведінкою, ніби карикатурного та образливого образу гея.

Згідно з "сюжетом" відео, це відбувається у недалекому майбутньому, коли в Росії не підтримали зміни до конституції. Перш за все йдеться про внесення твердження про те, що брак — це виключно союз чоловіка та жінки.

Адміністрація відеохостингу пояснила блокування ролику порушенням правил сервісу — впровадженням дискримінаційних ідей.

Згідно з оприлюдненими даними, авторами пропаганди стало "Федеральне агентство новин", яке контролює медіагрупа "Патріот". Її асоціюють з Євгеном Пригожиним, який відзначився статусом "кухаря Путіна" та зв'язками із найманцями "групи Вагнера".

Олександр Філімоненко, один з акторів, якого залучили до створення агітації, зізнався у повній своїй дезінформації щодо сюжету ролику. Ба більше, він зауважив, що голосуватиме на референдумі проти поправок.

Нагадаємо, поправки у конституцію перш за все відомі пунктом про так зване занулювання президентських термінів, що дозволить Путіну балотуватися ще двічі після чинного строку. Окрім того, існує інший пункт, який встановлює сучасну Росію як повноцінного спадкоємця СРСР.

Як повідомляв ONLINE.UA, відповідний референдум щодо узгодження правок у конституцію передбачається 1 липня цього року. Водночас Путін вже готує чергове звернення до росіян, в якому має намір подякувати їм за підтримку внесення поправок до Конституції Росії, одна з яких передбачає занулювання його президентського терміну. Росіяни обурені такими достроковими планами Кремля. У соцмережі вони бурхливо обговорюють цей анонс, відзначаючи, що Путін в черговий раз підтвердив, що голосування проводяться "для галочки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?