Юрист розповіла, навіщо влада підтримує міф про "російські корені" українських лотерей
Категорія
Економіка
Дата публікації

Юрист розповіла, навіщо влада підтримує міф про "російські корені" українських лотерей

Юрист розповіла, навіщо влада підтримує міф про "російські корені" українських лотерей
Джерело:  apostrophe.ua

Підтримка міфу про причетність російських власників до українського лотерейного бізнесу вказує на причетність політики, лобізму і нездорової конкуренції з метою усунення компанії з ринку.
Про це в коментарі "Апострофу" розповіла керівник юридичного управління компанії "М.С.Л." Марина Слободниченко.
За її словами, у компанії "М.С.Л." немає російських власників, але подібні заяви продовжують регулярно звучати.
"Для чого робляться такі гучні заяви? Найімовірніше, для того, щоб залишити на українському ринку лотерей одного монополіста. Все говорить про те, що, власне кажучи, цей процес зараз і відбувається", - сказала Слободниченко.
При цьому, відзначає видання, проти компанії продовжують діяти санкції, які обмежують рух коштів. Слободниченко вважає, що така ситуація більше шкодить державі, оскільки компанія не може платити податки в бюджет.
"Тут потрібно розуміти, що санкції, застосовані проти нашої компанії, не мають будь-якого економічного обґрунтування і не є наслідком якогось порушення з нашого боку. Це виключно політика, лобізм і нездорова конкуренція. Простіше кажучи - це один із способів видавлювання компанії з українського ринку", - заявила вона.
Видання відзначає, що компанія послідовно відстоює свою позицію в суді, але суди весь час переносяться через відсутність у державних органів можливості надати мотив застосування санкцій. Адже причин це робити - просто не існувало.
"Тому, повертаючись до слів міністра Авакова, я б порадила йому звернути більш пильну увагу саме на цю ситуацію і зайнятися - пошуком і залученням до відповідальності тих конкретних осіб, через дії або бездіяльність яких держава зазнає настільки значних збитків", - вважає Слободниченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?