Ющенко вразив дивними словами про великих "українців": з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Ющенко вразив дивними словами про великих "українців": з'явилося відео

Ющенко вразив дивними словами про великих "українців": з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Колишній президент України Віктор Ющенко перерахував російських діячів культури в числі видатних українців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на YouTube.


Читайте також: Ющенко розповів, торгував він вишиванками на блошиному ринку: опубліковано відео


"Я хотів показати, звідки ми є, яку цивілізацію світу представляємо. Скільки унікальних шедеврів, починаючи з Трипілля, ми подарували світу. Як важливо мати свій, національний Лувр. Сказати, що Рєпін (Ріпа) - це український художник, Чайковський (Чайка) - український композитор, Достоєвський - український письменник. цей ряд можна продовжити на тисячі імен, які творили нашу культуру. Деякі навіть російськомовно, але це суть української культури", - завив Ющенко.


При цьому відзначимо, що хоча Ілля Рєпін і народився в Чугуєві нинішньої Харківської області України, то Петро Чайковський народився в Воткінську в теперішній російській Удмуртії, а Федір Достоєвський - в Москві. У той же час, треба відзначити, що по лінії батька Достоєвський походив із шляхетського роду з польським корінням.


Відео: YouTube/Polit Navigator


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Віктор Ющенко заявив про те, що в резиденції "Межигір'я" за часів його президентства збиралася жити тодішній прем'єр України Юлія Тимошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?