Ювілейний "гумконвой" Росії на Донбасі: з вантажем в'їхала цікава річ
Категорія
Події
Дата публікації

Ювілейний "гумконвой" Росії на Донбасі: з вантажем в'їхала цікава річ

ДПСУ
Ювілейний "гумконвой" Росії на Донбасі: з вантажем в'їхала цікава річ

У вівторок вранці, 21 лютого, Росія відправила на окуповану територію Донбасу 60-й "гуманітарний конвой", при цьому в складі колони був помічений автомобіль радіаційного, хімічного і біологічного захисту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.
"Оскільки переміщення т.зв. "гумконвоя" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Стало відомо, що таємно вивіз з Донбасу черговий "гумконвой"
У відомстві розповіли, що всього з 5.50 до 6.30 ранку через російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" на в'їзд в Україну було 15 автомобілів т.зв. "гумконвоя". Вантажівки перевозили переважно нібито продукти харчування.
"Особливістю цієї колони є те, що в її складі слідував спеціалізований автомобіль РХБ захисту, який не може належати до категорії "гуманітарного" вантажу першої необхідності", - підкреслили в Держприкордонслужбі України.
Друга колона "гумконвоя" через пункт пропуску "Донецьк" (РФ) за станом на 9.00 21 лютого державну кордон не перетинала.
Як повідомляв ONLINE.UA, 22 грудня 2016 року на тимчасово підконтрольну бойовикам територію Донбасу в'їхав 59-й "гуманітарний конвой" з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?