З 1 серпня карантин в Україні діятиме по-новому - це важливо знати кожному
Категорія
Україна
Дата публікації

З 1 серпня карантин в Україні діятиме по-новому - це важливо знати кожному

З 1 серпня карантин в Україні діятиме по-новому - це важливо знати кожному
Джерело:  YouTube

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко звернувся до усіх українських громадян та звернув увагу на те, що з 1 серпня адаптивний карантин в Україні дозволятиме посилювати чи послаблювати карантин в окремих містах і районах областей, якщо в них буде найгірша ситуація з коронавірусом. Про це він повідомив після того, як 22 липня під час засідання Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня. За словами Віктора Ляшка, МОЗ вирішило відмовитися від тотального загального карантину на території всієї держави, а запровадило адаптивний карантин, який із 31 липня – можна сказати, вже з 1 серпня - розпочне працювати інакше, ніж було до цього впродовж останніх півтора місяці. про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Українське радіо".

"У чому інакшість? Якщо область 5 днів поспіль буде перевищувати 4 загальнонаціональні індикатори, які були до цього, ми цю область розкладемо на райони і міста обласного значення – і кожен район покаже свій внесок в стан захворюваності коронавірусної хвороби.І в залежності, який відсоток дає район або місто обласного значення, він буде виділений або в зелену, або в жовту, або в помаранчеву, або в червону зону. Червона – це найкритичніша, в якій закривається все, як у нас було в березні-квітні на території всієї держави", - наголосив Віктор Ляшко.

За словами представника МОЗ, якщо є червона зона, то карантин триває до того часу, доки внесок у загальну захворюваність в області не зменшиться – і область не перейде у помаранчеву, жовту чи зелену.

"Коли три дні ми бачимо, що показник кращий, ми переводимо цей район в іншу зону... Зелена зона – це загально обов’язкові вимоги, які сьогодні є: не можна заходити у громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, потрібно мити руки й обробляти їх антисептиком, і одна людина на 5 квадратних метрів". Жовта – це "буферна зона", яка не дуже відрізняється від "зеленої" за обмеженнями, але стає попереджувальною. У цьому періоді заборонено відвідувати будинки літніх людей, лікарні, соціальні установи", - пояснив Віктор Ляшко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація з пандемією в Україні продовжує загострюватися - у четвер, 23 липня, зафіксовані 856 нових випадки зараження. Загальна кількість хворих налічує вже 61 851 особу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?