WhatsApp припиняє роботу на мільйонах пристроїв
Категорія
Технології
Дата публікації

WhatsApp припиняє роботу на мільйонах пристроїв

WhatsApp припиняє роботу на мільйонах пристроїв
Джерело:  online.ua

Популярний месенджер WhatsApp перестане функціонувати на пристроях, операційна система яких до цього часу не буде оновлена до iOS 9 або Android 4.0.3. Це станеться вже 1 січня 2021 року і торкнеться мільйонів пристроїв. WhatsApp не працюватиме на iPhone 4 і більш ранніх моделей. Що потрібно зробити, щоб продовжувати користуватися месенджером і далі, повідомляється в блозі додатку, передає ONLINE.UA.

З 1 січня WhatsApp перестане працювати на смартфонах з операційними системами:

  • Android - версії нижче 4.0.3;

  • iOS - нижче 9 (крім того, месенджер не працюватиме на iPhone 4 і більш ранніх моделях);

  • KaiOS - нижче 2.5.1.

Розробники закликають користувачів iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6 і iPhone 6S оновити програмне забезпечення до iOS 9, щоб отримати доступ до месенджер після Нового року. У разі неможливості відновити операційну систему на старих смартфонах до новіших версій їх власникам радять створити резервну копію повідомлень WhatsApp, які потім можна буде експортувати на інші пристрої. Для цього слід відкрити потрібний чат і натиснути "Інформація про групу". Потім потрібно вибрати "Експортувати чат" - після чого з'явиться можливість завантажити чат без мультимедіа.

У компанії пояснили, що блокування WhatsApp на застарілих гаджетах і смартфонах пов'язано з рішенням припинити випуск версій месенджера для застарілих версій операційних систем Google і Apple.

Варто відзначити, що WhatsApp є однією з найбільш популярних безкоштовних систем миттєвого обміну текстовими повідомленнями для мобільних і інших платформ з підтримкою голосового і відеозв'язку. Функції меседжера дозволяють пересилати текстові повідомлення, зображення, відео, аудіо, електронні документи та навіть програмні установки через Інтернет. В Україні, згідно з дослідженнями, месенджером WhatsApp користуються близько 12% громадян, а в середньому близько 1 млрд осіб в світі відправляють через WhatsApp по 55 млрд повідомлень щодня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Telegram стане частково платним в 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?