З 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов
Категорія
Україна
Дата публікації

З 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов

З 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов
Джерело:  online.ua

З 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов на строкову військову службу. Варто звернути увагу на те, що він триватиме до 31 грудня 2020 року - в рамках призову до військових формувань відправлять понад 13,5 тисячі осіб. В пресслужбі Нацгвардії наголошують, що планують призвати 4 970 осіб, до Збройних Сил – 7 500 осіб, до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб та до Держприкордонслужби – 500 осіб. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис НГУ у Фейсбук.

"Розпочато осінній призов 2020 року. Триватиме він до кінця грудня. Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів, восени до військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 13 570 осіб", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що усі заходи здійснюватимуться з дотриманням умов карантину. Перед прибуттям до обласного збірного пункту усіх призовників тестуватимуть методом ІФА.

Якщо тест ІФА буде позитивним, то людину повезуть на ПЛР-тест.

"Восени призиватимуть чоловіків віком від 20 до 27 років, які попередньо не проходили строкову службу і мають військовий обов’язок перед державою. Водночас юнаки від 18 років можуть підписати контракт (3 роки) з військовою структурою на вибір", - розповідають в Національній Гвардії України.

Як уже згадувалося раніше, весняний призов 2020 на Україні завершився тільки в липні — його продовжили через карантин. На строкову службу в армію було призвано майже 16,5 тисячі українців. У цьому році на військову службу закликали за новими правилами відповідно до указу Володимира Зеленського і розпорядженням українського уряду від 26 лютого 2020 року. Вони передбачають, що обов’язковому призову на строкову військову службу підлягають особи від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Юнаки віком 18-19 років можуть піти в армію тільки за власним бажанням на підставі особистої письмової заяви.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Генштаб ЗСУ запропонував скоротити  чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?