З 1 жовтня в Україні зміняться правила опіки над дітьми при розлученнях
Категорія
Україна
Дата публікації

З 1 жовтня в Україні зміняться правила опіки над дітьми при розлученнях

З 1 жовтня в Україні зміняться правила опіки над дітьми при розлученнях
Джерело:  ТСН

Рекомендації Євросуду щодо системи розподілу прав опіки над дітьми між батьками після розлучення не будуть оскаржені Україною.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

З 1 жовтня в Україні змінеться система розподілу прав опікунства над неповнолітніми дітьми. Таке рішення прийняв Євросуд.

Замісник голови Вищого спеціалізованого суду України Марина Червінська сказала, що українцям "варто готуватися до новацій", адже рекомендації Євросуду Україна не оскаржуватиме.

Відтепер українські суди прийматимуть рішення, основуючись на початковій презумпції рівності між батьками. Крім того суд має звертати увагу на психологічний стан матері та батька, а також на їх матеріальне забезпечення.

Читайте також: Гройсман назвав терміни ухвалення пенсійної реформи в Україні

Нагадаємо, що до цього дня суд завжди ставав на сторону матері, котра мала більше шансів на опікунство над дитиною. Тепер обирати кращі умови для дитини будуть спеціалізовані органи опіки.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав п’ять пріоритетних законопроектів на осінь, серед яких пенсійна, освітня і медична реформи, міжнародні стандарти фінансової звітності та електронні довірчі послуги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?