З 10 травня керувати Нацбанком буде заступник Гонтаревої - Луценко
Категорія
Економіка
Дата публікації

З 10 травня керувати Нацбанком буде заступник Гонтаревої - Луценко

З 10 травня керувати Нацбанком буде заступник Гонтаревої - Луценко
Джерело:  online.ua

З 10 травня виконувати обов'язки голови Національного банку України буде перший заступник голови НБУ Валерії Гонтаревої Яків Смолій.

Про це заявила заявила заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді, представник президента у парламенті Ірина Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: У відставці Гонтаревої винні олігархи - фінансовий аналітик Сергій Фурса

"На сьогодні, якщо Валерія Гонтарева йде у відпустку (а вона за місяць оголосила про те, що має намір подати у відставку 10 травня), я думаю, що виконувати обов'язки й зараз тримати Нацбанк у своїх руках буде її перший заступник Яків Смолій", - підкреслила Луценко.

"Якщо виникне така необхідність, Гонтарева прийде (до Верховної Ради) і буде звітувати, - зазначила вона. - Вона нікуди не тікала на другий день (після оголошення про намір піти у відставку). Чи збирається вона прийти в парламент? Збирається. На всі запрошення парламентарів вона приходила і звітувала".

Луценко також пояснила, що перерва у роботі парламенту на місяць не дала Порошенку провести політичні консультації щодо кандидатури на пост голови НБУ, і він визначиться лише після консультацій з Радою.

Як повідомляв ONLINE.UA, 10 квітня Валерія Гонтарева написала заяву про відставку з 10 травня за власним бажанням і подала його президенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?