З Барака Обами зробили супергероя – яскраве відео
Категорія
Технології
Дата публікації

З Барака Обами зробили супергероя – яскраве відео

З Барака Обами зробили супергероя – яскраве відео
Джерело:  online.ua

"Жертвою" нейромережі Deepfake, яка може підмінити людей на відео, цього разу став колишній президент США Барак Обама. З нього зробили головного героя фільму "Чорна пантера", передає ONLINE.UA.

Яскраве відео опубліковано на YouTube-каналі Sham00k. Що цікаво, при створенні відео блогер використав не лише нейромережу Deepfake, а й іншу технологію штучного інтелекту – Stable Voices, яка може генерувати мову реальної людини.

Варто зазначити, що виглядає відео до моторошного реалістично – ніби Обама справді грає у цьому фільмі.

Раніше за допомогою Deepfake замінили Роберта Де Ніро на Аль Пачино в "Таксисті", Кіану Рівза на Уілла Сміта і Брюса Лі в "Матриці", Тома Харді на Мела Гібсона в "Божевільний Макс: Дорога люті" тощо.

Нагадаємо, Deepfake - це система, що працює на базі штучного інтелекту, яка здатна синтезувати зображення людини – поєднання і накладення існуючих зображень та відео на інші зображення чи відео.
Дуже часто Deepfake використовують у порнографії, наприклад для створення відео із зірками. Deepfake-порнографія з'явилася у 2017 році. Вона заборонена сайтами, включаючи Reddit, Twitter і Pornhub.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп стверджує, що його попередник Барак Обама "буквально здав" український півострів Крим президенту РФ Володимиру Путіну. Голова Білого дому додав,  що це одна з проблем, яка перейшла йому у спадок і яку він активно намагається вирішити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?