З червоної зони епіднебезпеки вийшли майже всі області. Дві залишились
Категорія
Україна
Дата публікації

З червоної зони епіднебезпеки вийшли майже всі області. Дві залишились

З червоної зони епіднебезпеки вийшли майже всі області. Дві залишились
Джерело:  online.ua

Станом на сьогодні до «жовтої» зони входять 22 області України та Київ. Водночас можна стверджувати, що показник рівня госпіталізацій в жодному з регіонів не перевищено. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я. 

Джерело: МОЗ

Наразі високий рівень показників COVID-захворюваності, госпіталізації та смертності залишається лише на Волині та Запоріжжі.

Водночас у відомстві стверджують, що відносно стабільною і такою, що не перевищує показники залишається завантаженість ліжок із киснем в усіх регіонах.

Пункти вакцинації при храмах Запоріжжя

Варто зазначити, що вирішити ситуацію, ймовірно, вдасться завдяки тому, що наразі у Запоріжжі створено 14 центрів масової вакцинації. Мешканці регіону також можуть зробити щеплення в центрах первинної медико-санітарної допомоги та новоствореному центрі у Шевченківському районі міста.

Цікаво, що в цьому місті та його периферії запровадили процедуру в деяких храмах. Зокрема, йдеться про тимчасовий пункт у Свято-Покровському соборі Української православної церкви, що на проспекті Соборному, у Мелітополі при храмі на честь Великомученика Георгія Победоносца та у Камянці-Дніпровській (вул. Набережна).

Вакцинація на Волині

На Волині нещодавно збільшили кількість пунктів вакцинації. Вони розташовані на базі майже всіх державних закладів охорони здоров’я області, зокрема, у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Ковелі, Любомлі, інших.

Вакцинацію здійснюють також пункти щеплень на базі приватних медичних закладів, а саме: ТОВ «Медикал ПЛЮС» (м.Луцьк, проспект Молоді, 12,) та клініки сімейної медицини «Біхелсі» (м.Луцьк, вул. Декабристів, 25 та вул. Львівська, 73).

Нагадаємо, минулої доби в Україні зафіксовано 7312 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 585, медпрацівників – 182). Старт вакцинації від COVID-19 в Україні відбувся 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено усього 27 720 661 щеплення.

Україна в світовій статистиці за щоденним приростом хворих перебуває на 20 місці. За кількістю нових хворих і померлих серед країн Європи Україна на 12 місці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?