З четвертої спроби: в Албанії обрали президента
Категорія
Світ
Дата публікації

З четвертої спроби: в Албанії обрали президента

З четвертої спроби: в Албанії обрали президента
Джерело:  balkaninsight.com

У Албанії з четвертої спроби обрали президента, ним став спікер парламенту Ілір Мета.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Balkan Insight.

"Мета був обраний главою держави в четвертому турі голосування, після того, як прем'єр-міністр Еді Рама та його Соціалістична партія підтримали кандидатуру", - йдеться у повідомленні.

У трьох перших турах провладна більшість не висувала свого кандидата, сподіваючись, що правоцентристська опозиційна Демократична партія скасує бойкот парламенту і братиме участь у голосуванні.

Читайте також: Західний устрій зарано ховати, вибори у Франції це доводять — Atlantic Council

Опозиція бойкотує парламент з лютого, вимагаючи призначити технічний уряд, який вестиме країну на парламентські вибори і стверджує, що нинішній уряд може маніпулювати результатами виборів.

Парламентські вибори мають пройти 18 червня, однак опозиція вже погрожувала бойкотувати і їх.

47-річний Мета є лідером партії "Соціалістичний рух за інтеграцію", яка вважається молодшим партнером правлячої партії.

Кандидатура Мети отримала 87 голосів "за" і два "проти" під час голосування у Асамблеї, що складається з 140 депутатів, і став сьомим президентом Албанії з 1990 року.

Посада президента в Албанії має здебільшого церемоніальний характер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відбувся перший тур виборів президента у Франції, де у вирішальний раунд вийшли Емануель Макрон та "подруга" Путіна Марін Ле Пен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?