З Донбаса прийшли невтішні новини - в ООС попередили про загрозу
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбаса прийшли невтішні новини - в ООС попередили про загрозу

З Донбаса прийшли невтішні новини - в ООС попередили про загрозу
Джерело:  online.ua

Бойовики ОРДЛО продовжують посилювати обмеження по пересуванню місцевих жителів Донбасу. Через КПВВ на підконтрольну Україні територію і в зворотному напрямку вони пропускають тільки за списками і не всіх. У штабі ООС попередили українців про загрозу того, що бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" можуть заблокувати пропуск будь-якій людині в будь-який момент. Командування української армії закликало громадян врахувати цю інформацію при плануванні поїздок. Крім того, окупанти продовжують атакувати українських військових на Донбасі, всупереч домовленостям про припинення вогню. 19 липня вони відкрили вогонь по захисникам Причепилівки і Луганського з 120-мм мінометів і 122-мм артилерійських систем, а на Донецькому напрямку з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї вели обстріл в районі Водяного. Такі невтішні новини з Донбасу повідомив прес-центр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

"Інформуємо, що керівництво ООС, в тому числі і Державної прикордонної служби, відкриті для здійснення пропускних операцій і в умовах карантину і надає можливість переміщення через КПВВ "Станиця Луганська", "Мар'їнка", "Новотроїцьке" в певний час. Російсько-окупаційні війська здійснюють пропуск людей через КПВВ за списками. у зв'язку з цим інформуємо про те, що збройні формування РФ можуть не пропускати людей через лінію розмежування, спираючись на дані списків. Просимо врахувати цю інформацію при плануванні поїздок", - йдеться в повідомленні ООС.

У зведенні штабу також зазначено, що напередодні бойовики також обстріляли ділянку розведення сил і засобів в Богданівці Донецької області - з боку Петровського противник зробив три черги зі стрілецької зброї. Під ворожі вогонь за минулу добу ще потрапили захисники Водяного, Талаківки, Гнутового, Старогнатівки, Новоселівки і хутора Вільний. Крім озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, мінометів і гранатометів, заборонених Мінськими угодами, по українським воїнам вів вогонь ворожий снайпер. За минулу добу в результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення. Його оперативно доставили в медичний заклад і надали допомогу лікарів.

"Для придушення вогневих засобів противника наші воїни оперативно застосували штатне озброєння. Відповідь була адекватною - після чого ворог припинив свою активність. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - підкреслили в штабі ООС.

Важливо відзначити, що поки бойовики порушують всі домовленості, команда Путіна вирішила взяти паузу в переговорах в нормандському форматі, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів. Офіційний Київ принципово дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Президент України Володимир Зеленський нагадав команді Путіна, що ніхто не може нічого вимагати від України на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже більше 200 тисяч жителів ОРДЛО отримали російські паспорти, які Путін роздає їм на самих спрощених умовах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?