З Донбасу прийшли тривожні новини - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли тривожні новини - що відбувається

З Донбасу прийшли тривожні новини - що відбувається
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі різко загострилася. З учорашнього дня бойовики вдаються до самим підлих методів ведення бойових дій проти України - вони, нехтуючи усіма правилами, ведуть вогонь з-за спин цивільного населення, наражаючи людей на смертельну небезпеку. Тривожні новини з Донбасу повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У штабі наголосили, що обстановка на Донбасі залишається напруженою. Вдень і вночі бойовики безперервно ведуть обстріли з мінометів важких калібрів, кулеметів і стрілецької зброї. Також противник активізував снайперів.

Міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm в свою чергу повідомляє, що бойовики на Донбасі активно переганяють важку артилерію через житлові райони. У звіті місії ОБСЄ, зокрема, зазначено, що 24 січня спостерігачі зафіксували переміщення трьох одиниць самохідних артилерійських знарядь 2С9 "Нона-С", 120 мм, які прямували на захід в житловому масиві Київського району міста Донецька. Раніше також фіксували факти перекидання важких артилерійських систем для спланованого бойовиками загострення на Донбасі, в тому числі і поряд з зонами відведення українських військ поблизу населеного пункту Золоте.

Штаб ООС підкреслив, що ворог використовує безпілотники для повітряної розвідки і коректування вогню артилерії. Це доводить той факт, що в період польоту ворожого БПЛА збільшилися обстріли зі 120-мм мінометів, а також з 122-мм і 152-мм артилерійських систем.

Слід зазначити, що тільки за минулу добу, 24 січня, бойовики 12 разів відкривали вогонь по позиціях ООС. Вони гатили по українським захисникам в районі Талаківці, Луганського, Новолуганського, Павлопіля, Пєсков, Опитного, Невельського і Орехово. В результаті ворожої атаки один український військовий отримав поранення. З початку доби, 25 січня, ворог вже здійснив п'ять обстрілів. Під вогонь бойовиків потрапили захисники Павлопіля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики на Донбасі продовжують активно обладнувати тимчасові вогневі позиції поруч з цивільними об'єктами в околицях населених пунктів. За попередніми даними, їм вони потрібні для обстрілів, адже саме ці позиції проросійські бойовики використовують для провокаційних обстрілів. З такою заявою виступив представник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?