З Євробаченням все погано: Аласанія повідомив скандальні деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

З Євробаченням все погано: Аласанія повідомив скандальні деталі

З Євробаченням все погано: Аласанія повідомив скандальні деталі

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, який написав заяву про відставку

 зі своєї посади, розповів про проблеми, які виникли з підготовкою до проведення в Києві пісенного конкурсу "Євробачення-2017".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


За словами Аласанії, якби йому не довелося займатися організацією "Євробачення", у відставку він би не подав, і продовжував "займався реформою".


"Це було б повільно і важко. Зі скандалами і нервуванням. У січні-лютому у нас буде провал, тому що немає механізму, який дозволить нам платити зарплату, поки йде реєстрація нової юридичної особи", - повідомив він.


Крім того, керівник НТКУ запевнив, що з організацією "Євробачення" компанію "зараз рятує тільки місто Київ".


"Депутати провели сесію і схвалили виділення 200 мільйонів гривень, з яких 50 мільйонів ми отримаємо в цьому році. Ці гроші зайдуть через кілька днів. І ці гроші ми як би можемо витрачати на підготовку до "Євробачення". Тільки законних шляхів все ще немає", - підкреслив Аласанія.


Він додав, що не може на законних підставах ні найняти потрібних фахівців, ані закупити необхідні товари.


"Тому що я не можу найняти людей. Я не можу купувати товари, я нічого не можу. Я - державна контора з найжорстокішими обмеженнями на кожному кроці. І повинен на кожному кроці проводити тендер - це 35 днів мінімум. А взагалі, буває 2-3 місяці через систему Прозорро", - заявив гендиректор.


Як приклад він згадав історію з наймом шоу-продюсера.


"Ми хочемо найняти шоу-продюсера, який коштує 10 тисяч євро на місяць, тому що він ексклюзивний фахівець, таких фахівців у всьому світі п'ять чоловік, і він нам ще знизив ціну вполовину. Прізвища не назву, у мене немає права, поки не уклали контракт. А держава говорить: "10 тисяч? Та ти з глузду з'їхав. Іди на тендер", - пригадав Аласанія.


За його словами, "бюджет "Євробачення" ніхто не рахував, ми не розуміємо масштаб шоу і кількості людей, яких ми повинні задіяти в процесі".


"Після минулого "Євробачення" в 2005 році була перевірка КРУ. Було заведено кримінальну справу. Тільки я б не став звинувачувати владу за прізвищами. Тому що це реально - Система", - підкреслив він.


Гендиректор НТКУ розповів також, що, незважаючи на солідне фінансування, яке виділяється державою, "ми не можемо дозволити на ці гроші майже нічого".


"Ці 1,2 млрд - це 32 компанії, понад 7 тисяч персоналу і величезна кількість нерухомості. І я нічого не можу зробити. Навіть сарай продати непотрібний, щоб пустити на виробництво. Держава не дає мені нічого навіть в оренду здати", - додав він.


При цьому Аласанія заявив, що "Євробачення" країна проведе в будь-якому випадку".


"Можливо, буде призначена нова людина для проведення" Євробачення", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Україна все ще не визначилася зі своїм представником на пісенному конкурсі, який пройде в Києві в травні 2017 року

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?