З Європейського суду прийшли сумні для України вісті по Януковичу
Категорія
Україна
Дата публікації

З Європейського суду прийшли сумні для України вісті по Януковичу

З Європейського суду прийшли сумні для України вісті по Януковичу
Джерело:  online.ua

В Європейському суді справедливості підтвердили, що Україна програла апеляцію по виплаті екс-президенту України  Віктору Януковічу  і його синові компенсації за витрачені на судовий процес гроші.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Відповідне рішення судді ухвалили ще 5 жовтня. Однак при цьому конкретна сума і порядок компенсації судових витрат залишаються невизначеними.


«Як і кому Україна буде платити гроші - це те, що вирішується поза судовим процесом», - прокоментували ситуацію DW в європейському суді.


Раніше адвокати з Великобританії, які представляють інтереси Януковича повідомили, що відповідно до опублікованого рішення від 5 жовтня 2016 року Суд правосуддя ЄС "відхилив апеляційну скаргу і підтвердив, що уряд України має не тільки понести витрати в зв'язку з невдалим вступом в процес, але також і витрати в зв'язку з невдалою спробою апеляції".


Йдеться про позовні витрати в сумі 6 млн 378,4 тис. грн у справі про оскарження введених Євросоюзом майнових санкцій проти Януковича і двох його синів - Олександра і покійного Віктора.


Як повідомляв ONLINE.UA, в  Міністерстві юстиції 14 жовтня заявили, що поки не існує ніяких рішень іноземних судів або рішень Загальних Суду Євросоюзу, або Європейського суду справедливості щодо стягнення будь-яких коштів з України на користь екс-президента Віктора Януковича або його сім'ї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?