З Китаю прийшли шокуючі новини про коронавірус - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

З Китаю прийшли шокуючі новини про коронавірус - що сталося

З Китаю прийшли шокуючі новини про коронавірус - що сталося
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса по всьому світу продовжує стрімко набирати обертів і в ході епідеміологічних заходів експерти виявляють нові небезпеки. На даний момент під сумнів потрапила теорія, що коронавірус не передається через продукти харчування. Зокрема, на півдні Китаю 13 серпня виявили коронавірус на заморожених курячих крилах і креветках, завезених з Бразилії і Еквадору. Влада міста Шеньчжень побоюється, що вірус, знайдений в продуктах харчування, може викликати новий спалах COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відзначається, що органи охорони здоров'я Шеньчженя відстежили і перевіряли всіх, хто міг контактувати з потенційно зараженими продуктами харчування. Як з'ясувалося, ні в однієї людини, яка мала відношення до цього постачання курячих крил, ні виявлено COVID-19.

Китайські вчені зійшлися в думці, що коронавірус дійсно може досить тривалий час існувати при низьких температурах -до -20 градусів, але офіційних даних, що підтверджують, що він може поширюватися через заморожені продукти у них поки немає.

"Важко сказати, на якій стадії заморожена курка була заражена. Але потрібно вжити заходів для зниження ризику зараження від імпортованого м'яса і морепродуктів", - прокоментували ситуацію експерти.

Важливо відзначити, що в світі ще не було зафіксовано жодного випадку передачі коронавіруса від тварини до людині. Виключають медики і можливість передачі інфекції через воду - інфікування, за їхнім твердженням, відбувається виключно від людини до людини через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота під час кашлю, чхання або розмови.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні 13 серпня число нових випадків зараження на коронавірус побило новий антирекорд. За останню добу в країні зафіксували 1592 нових випадки зараження, загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 86140 чоловік, з них 1992 осіб померли через ускладнення, спровокованих коронавірусноюхворобою. Уже 45686 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 38462 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?