З початку 2016 року в Україні більше не діє будівельна амністія
Категорія
Економіка
Дата публікації

З початку 2016 року в Україні більше не діє будівельна амністія

З початку 2016 року в Україні більше не діє будівельна амністія
Джерело:  online.ua

З Нового року в Україні більше не діє так звана будівельна амністія - процес легалізації за спрощеною процедурою споруд, зведених в період з 5 серпня 1992 до 12 березня 2011 року. Про це повідомляє Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ, - Ред.).
Будівельна амністія запроваджувалася в Україні на півроку і не передбачала сплати громадянами штрафних санкцій. Під її дію потрапляли тільки ті будівлі, які були зведені в період від 5 серпня 1992-го до 12 березня 2011 року і не порушувють державних будівельних норм щодо розміщення об'єкта.
За період дії амністії, за даними ДАБІ, найбільше будівель було зареєстровано у Дніпропетровській, Тернопільській, Вінницькій та Кіровоградській областях.
Також у відомстві відзначають, що в процесі реалізації будівельної амністії виникали труднощі у зв'язку з тим, що деякі органи містобудування та архітектури при місцевих радах відмовляються надавати висновки про відповідність розташування самовільних будов державним будівельним нормам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?