З подарунками, але з пісними обличчями: розкриті цікаві деталі переговорів Путіна і Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

З подарунками, але з пісними обличчями: розкриті цікаві деталі переговорів Путіна і Лукашенка

З подарунками, але з пісними обличчями: розкриті цікаві деталі переговорів Путіна і Лукашенка
Джерело:  Коммерсант

У результаті майже шестигодинних переговорів щодо об'єднання Білорусі і Росії російському лідерові Володимиру Путіну і білоруському голові Олександру Лукашенку не вдалося ні про що домовитися. Лукашенко після переговорів з Путіним поїхав мовчки з незадоволеним обличчям, хоча після зустрічі президенти Росії і Білорусі планували зіграти в хокей або відвідати турнір з самбо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Підсумки переговорів Путіна і Лукашенка підвів глава Мінекономрозвитку Росії Максим Орєшкін. Він підтвердив, що ні по одному принциповому питанню сторони так і не домовилися, але позиції по ряду напрямків (сільському господарству, зв'язку, митниці, нафти і газу) максимально зблизилися. Орєшкін підкреслив, що експерти отримали вказівки з опрацювання важливих питань. Підсумки експертної роботи обговорять Путін і Лукашенко на новій зустрічі, яка відбудеться 20 грудня в Санкт-Петербурзі.

Втім, незважаючи на напружену обстановку, Путін і Лукашенко все ж обмінялися традиційними подарунками. Президент Білорусі від глави Кремля отримав самовар і стакани в золочених підстаканниках. Путіну Лукашенко подарував ковбасу, гірчицю, сало та інші гостинці.

Нагадаємо, Лукашенко висунув Путіну жорстку умову на зустрічі в Сочі 7 грудня. Він заявив, що погодиться на об'єднання Білорусі і Росії тільки за тієї умови, якщо Москва забезпечить рівні економічні умови для підприємств і життя білорусів. Президент Білорусі запевнив, що приїхав на переговори з Путіним не для того, щоб просити знизити ціни на газ або на нафту, а щоб домогтися тільки рівних умов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 7 грудня, в день переговорів Путіна і Лукашенка в Сочі, в Мінську сотні людей вийшли на масштабну акцію протесту проти об'єднання Білорусі і Росії. Активісти стурбовані тим, що Росія поглине Білорусь і їх країна втратить незалежність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?