З США прийшли чудові новини для України
Категорія
Україна
Дата публікації

З США прийшли чудові новини для України

З США прийшли чудові новини для України
Джерело:  online.ua

Міноборони США уклало важливий контракт на виробництво протитанкових комплексів Javelin, частина яких буде поставлена в Україну. На виробництво потужної зброї виділено майже 18,5 млн доларів. За планами, виробництво повинно бути завершено до кінця червня 2020 року. Про це повідомляєONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американського оборонного відомства.

Протитанкові комплекси Javelin будуть виробляти в Тусоні (штат Арізона, США). Їх виробництвом займеться компанія Raytheon - Lockheed Martin. Нову зброю буде поставлено не тільки на озброєння американської армії і України. "Джавеліни" також отримають багато країн. У їх числі: Австралія, Грузія, Індонезія, Ірландія, Йорданія, Катар, Литва, Нова Зеландія, Норвегія, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Туреччина, Франція, Чехія і Естонія.

Нагадаємо, перша партія американських Javelin прибула в Україну ще в квітні 2018 року на загальну суму 47 млн доларів, включаючи 37 пускових установок та 210 протитанкових керованих ракет до них. Зброю поставили на озброєння української армії, яка вже шостий рік захищає територію країни на Донбасі від російського агресора. Відомо, що на сьогоднішній день українські військові жодного разу не застосували протитанковий ракетний комплекс, оскільки після їх появи на озброєнні ЗСУ бойовики перестали використовувати танки.

Варто зауважити, що крім нової поставки Javelin, США готують передачу Україні трьох катерів Island-class, на кожен з яких буде встановлено обладнання та зброю на 10 млн доларів. Також в 2020 році Україна отримає від США 250 млн доларів оборонної допомоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому США зробили новий подарунок Україні- вони передали ЗСУ наметове містечко типу "Аляска". Його вартість становить 1,5 млн гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?