З України ледь не вивезли найцінніший вантаж: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

З України ледь не вивезли найцінніший вантаж: опубліковані фото

З України ледь не вивезли найцінніший вантаж: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Українські митники виявили в одному з автомобілів, який мав намір перетнути кордон з Польщею, 68 стародруків середини XIX - початку XX століть.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну фіскальну службу.
Книги були виявлені в машині під керуванням громадянина України, який слідував до Польщі через пункт пропуску "Краковець" по смузі спрощеного контролю "зелений коридор".
Митники запідозрили водія в перевезенні контрабанди, вони оглянули машину і виявили дві сумки з найціннішими книгами.
Читайте також: В СБУ натякнули на замовників крадіжки української реліквії: з'явилися фото гучного знахідки
Серед них було видання "Тіпограції Конрада Вінгебера" 1845 року видання, книга "головний склад книгарні Сайфарта і Чайковського та Ставропігійського Інституту у Львові" 1888 року, а також книги початку ХХ століття - художні твори, словники, наукові видання.
Чимало книг невідомих авторів і видавництв, багато з них - німецькою мовою. Загалом було вилучено 68 видань.
Наразі митники склали протокол за ознаками порушення правил Митного кодексу України, історичну та культурну цінність стародруків встановлять експерти.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у Львівській галереї мистецтв заявили про зникнення 95 унікальних старовинних книг, вартість яких на ринку може досягти десятків мільйонів доларів.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?