З якого матеріалу вибрати змішувач?
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

З якого матеріалу вибрати змішувач?

З якого матеріалу вибрати змішувач?
Джерело:  online.ua

Сучасні змішувачі дуже різноманітні. Вони відрізняються конструкцією, формою, матеріалами. Користувачі часто цікавляться, який змішувач більш довговічний. Адже кожен хоче, щоб кран на кухні або у ванній прослужив довше.

Виробники пропонують вироби з:

  • силуміну;

  • латуні;

  • нержавіючої сталі;

  • кераміки або каменю.

  • У кожного з матеріалів є власні переваги і недоліки.

Дешеві, але недовговічні

Силумін — це бюджетний матеріал, який не відрізняється довговічністю. Головна перевага — низька вартість. Але дуже часто такі вироби працюють лише кілька місяців. Силумін легко відрізнити по невеликій вазі.

У більшості випадків термін служби силумінового крана не перевищує 6–12 місяців. Тому набагато правильніше віддати перевагу металевим моделям: з латуні або нержавіючої сталі.

Латунь або сталь

Латунні змішувачі дуже популярні. Вони відмінно працюють у вологому середовищі і відрізняються доступною вартістю. У більшості випадків використовується декоративне покриття.

Хром дарує додаткову довговічність, але на ньому залишаються відбитки. Нікелеве покриття забезпечує матовий ефект. Дуже популярними в класичному дизайні залишається бронзове покриття: для цього латунь покривають прозорою епоксидною смолою.

Змішувачі з нержавійки обійдуться помітно дорожче латунних моделей. Такі крани відрізняються екологічною чистотою, невеликою вагою і підвищеною довговічністю.

Стильні змішувачі з каменю та кераміки

Самі пристрої зроблені не з граніту, як це може здатися, а з тієї ж бронзи або нержавіючої сталі. Головна перевага таких моделей — вдале комбінування з кам'яними стільницями і раковинами. Зовнішнє покриття не збирає крапель води і відбитків пальців.

Є і повністю кам'яні або керамічні вироби. Але такі змішувачі коштують дуже дорого і вимагають гранично обережного поводження.

Навіть якщо бюджет обмежений, то не варто купувати кран з силуміну. Фахівці рекомендують вибрати бронзовий або металевий варіант.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?