З Зеленським, але без Криму: британський журнал опинився в гучному скандалі через Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

З Зеленським, але без Криму: британський журнал опинився в гучному скандалі через Україну

З Зеленським, але без Криму: британський журнал опинився в гучному скандалі через Україну
Джерело:  online.ua

Відомий британський журнал The Economist потрапив в гучний скандал через Україну - видання опублікувало відео з картою України, в якому не було Криму, захопленого Росією. На скандальний ролик звернуло увагу посольство України в Великі Британії та Північної Ірландії, повідомляє ONLINE.UА.

Це відео The Economist присвятив імпічменту американського президента Дональда Трампа. В ньому також згадувалася справа стосовно Байдена-молодшого - сина головного конкурента Трампа на майбутніх президентських виборах в США Джо Байдена. У ролику також показали карту України із зображенням президента країни Володимира Зеленського, але без Криму.

"Ми дуже сподіваємося, що таке поважне і всесвітньо відоме видання змінить карту належним чином", - звернулися до видання українські дипломати.

Після вказівки на помилку ролик видалили зі сторінок The Economist в соціальних мережах.

Нагадаємо, кілька днів тому авторитетне американське видання The New York Times потрапило в аналогічний скандал - в одному з матеріалів NYT була опублікована карта України без Криму. Українське посольство у Вашингтоні відразу ж закликало американське видання виправити помилку і "не грати на руку російській інформаційній пропаганді".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що найбільше і найвідоміше видавництво дитячої літератури в Великій Британії Usborne Publishing випустило атлас, в якому Крим назвало територією, "оспорюваною Україною і Росією".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?