За дитячим принципом "сам дурень": з'явилася перша реакція депутатів України на санкції Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

За дитячим принципом "сам дурень": з'явилася перша реакція депутатів України на санкції Росії

За дитячим принципом "сам дурень": з'явилася перша реакція депутатів України на санкції Росії
Джерело:  online.ua

Українські депутати висміяли нові санкції Росії проти України, про які 1 листопада підписав постанову глава російського уряду Дмитро Медведєв. Вони назвали їх черговим маразмом Москви, повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, нардеп Володимир Ар'єв написав у соцмережі, що сміється над списком санкцій Росії проти України. Він підкреслив, що його складали по дитячому принципу "сам дурень".

"Ні, сам список, ОК. Або вони дійсно вважають, що це мене торкнеться? Ні рубля, ні майна в РФ, ні бізнесу. Нев'їзний то "Мордор"(в Росію - ред.) З 2008 року. Знову санкції по дитячому принципу "сам дурень", як у випадку з нещодавньою заявою Держдуми про Украіну - "агресора". Впадають в маразм, нічого дивного", - написав Ар'єв.

Координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук також відреагував на те, що Кремль включив його до списку санкцій. Він заявив, що не здивувався потугам Москви, яка намагається загнати його в неприємну ситуацію.

"Ну ось, уряд РФ вніс мене в список санкцій. А я тільки зібрався купити "Газпром" і взяти в оренду Спаську вежу Кремля. Тепер "шиш". Яке горе, яке горе", - посміявся Тимчук.

Депутат Верховної ради, член колегії МВС Антон Геращенко, в свою чергу заявив, що радий попаданню в санкційний список. Він заявив, що у нього ніколи не було і немає справ з Російською Федерацією, тому потрапляння в список санкцій він розцінив як символічний жест Москви, пов'язаний зі своєю роботою з відновлення територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 1 листопада Росія ввела санкції проти 322 українців і 68 юросіб. У список санкцій потрапили син Порошенка Олексій, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, глава МВС Арсен Аваков, уповноважений президента України у справах кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв, голова Міноборони Степан Полторак, начальник Генштабу Віктор Муженко, генпрокурор Юрій Луценко, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов. Під обмеження потрапили також депутат Верховної ради, колишній керівник "Правого сектора" Дмитро Ярош, лідер Радикальної партії України Олег Ляшко, депутат Ради, член колегії МВС Антон Геращенко та інші.

Санкції Росії проти України передбачають заморожування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території Росії, а також заборону на виведення капіталу за межі Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кремлі запевнили, що нові санкції Росії проти України не будуть спрямовані проти українського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?