За гибель Boeing над Донбасом від Путіна хочут величезних грошей
Категорія
Світ
Дата публікації

За гибель Boeing над Донбасом від Путіна хочут величезних грошей

За гибель Boeing над Донбасом від Путіна хочут величезних грошей
Джерело:  Reuters

Від Росії і особисто президента РФ Володимира Путіна вимагають сплатити 330 мільйонів доларів компенсації за загибель пасажирів малазійського "Боїнга", який був збитий над Донбасом  — відповідний позов було подано до Європейського суду з прав людини.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на reuters. 

У позові, що був поданий австралійською юридичною компанією, 33 людей вимагають по 10 млн доларів компенсації за кожного загиблого.

За словами юристів, Росія зробила усе можливе, аби зберегти в таємниці свою участь у цій трагедії.

У той же час австралійці нагадали, що у Кремлі не вимагали проведення власного розслідування і відмовились співробітничати в питанні реконструкції кабіни пілотів літака. Крім того, саме російські шпигуни намагалися зламати комп'ютерну систему Ради безпеки Нідерландів, аби добути звіт щодо причин трагедії до його публікації.

Тим часом, родоичі загиблих громадян Нідерландів поки не подавали своїх позовів з вимогою моральної компенсації, очікуючи офіційних результатів катастрофи.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  британська група Bellingcat оприлюднила новий звіт щодо ЗРК "Бук", яким було збито «Боїнг-777» на Донбасі, де назвала номер установки і виключила вірогідність того, що вона була захоплена в українців.


Окрім того, були опубліковані супутникові фото установки в Макіївці за 5 годин до катастрофи "Боїнга".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?