За гріхами йде розплата - КНДР знову погрожує Півдню війною
Категорія
Світ
Дата публікації

За гріхами йде розплата - КНДР знову погрожує Півдню війною

За гріхами йде розплата - КНДР знову погрожує Півдню війною
Джерело:  online.ua

На Корейському півострові кілька тижнів триває серйозне загострення між Пхеньяном та Сеулом. Наразі влада КНДР зробила жорстке попередження сусідній державі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центральне телеграфне агентство.

Північнокорейська сторона попередила офіційний Сеул, що незабаром почне "війну", але агітаційну. На південного сусіда нібито чекатиме відплата й важкі часи.

Участь у цій війні братимуть підприємства з друку агітаційних матеріалів та студенти місцевих інститутів.

"У друкованих органах штампують листівки проти ворогів, південнокорейського уряду, яке два роки своїми хитрими прийомами глум над усіма надіями північнокорейського народу, укладеними в міжкорейських домовленостях... За гріхами йде розплата", - пояснила влада КНДР.

У Пхеньяні, стверджують, що Сеул віднедавна позбавився навіть "елементарної моралі", тож на нього чекатиме відповідна розплата.

"Тільки відчувши це на собі, вони зможуть нормально зрозуміти, наскільки мерзенним стає настрій", - стверджує північнокорейська сторона.

Нагадаємо, Корейський півострів розділений навпіл між КНДР та Південною Кореєю з 1950-х років, коли закінчилася гаряча фаза громадянської війни. З того часу поміж державами, яки втілюють ідеали диктаторського Сходу та демократичного Заходу відповідно, спалахували окремі конфліктні інциденти чи загострення.

Після відключення ліній зв’язку з Півднем сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина Кім Йо Чжон 15 червня заявила про готовність військового командування до рішучих дій, на які вона отримала карт-бланш від партійного керівництва країни. Вона пригрозила Сеулу безжальною війною, яка стане відповіддю на пропаганду проти її брата.

Як повідомляв ONLINE.UA, нове загострення між Північною та Південною Кореєю продовжує зростати через дипломатичні суперечки. У вівторок, 16 червня, Пхеньян вирішив знищити спільний офіс для зв’язку між державами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?