За межами Чумацького Шляху виявлено незвичайний об'єкт
Категорія
Технології
Дата публікації

За межами Чумацького Шляху виявлено незвичайний об'єкт

За межами Чумацького Шляху виявлено незвичайний об'єкт
Джерело:  online.ua

У Чумацькому Шляху присутні десятки тисяч зірок, багато з яких можуть бути потенційними планетами. Однак за межами нашої галактики подібних небесних тіл ніколи не спостерігалося. Однак недавно команда вчених з США і Китаю вперше в історії виявила за межами Чумацького Шляху незвичайний об'єкт, який має ознаки планети. Він знаходиться в іншій галактиці Вир, яка віддалена від Землі на 23 мільйони світлових років. Астрономи припускають, що це може бути газовий гігант розмірами з Сатурн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Arxiv.org.

Загадковий космічний об'єкт, який може бути двійником Сатурна, отримав назву M51-ULS-1b. Небесне тіло вдалося ідентифікувати завдяки його незвичайним параметрам. Справа в тому, що об'єкт знаходиться в подвійній системі, в центрі якої знаходиться чорна діра, яка поглинає іншу зірку і випромінює потужний рентгенівський сигнал. Саме це і привернуло увагу дослідників.

Відзначається, що цей сигнал був мізерним, при тому, що випромінювання блокувалося на три години. Вчені вважають, що причиною блокування може бути транзит планети між джерелом випромінювання і спостерігачем на Землі. Вони вирішили продовжити спостереження за незвичайним космічним об'єктом, щоб з'ясувати більш точні фізичні властивості небесного тіла, яке може стати першою екстрагалактичною планетою. На думку вчених, якщо її існування підтвердиться, то планета повинна бути розміром з Сатурн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в жовтні 2020 року у Землі з'явиться новий супутник. Ним стане загадковий об'єкт, який вже наближається до нашої планети і може стати новим міні-місяцем. Такі події трапляються вкрай рідко, тому вчені зосередили увагу на 2020 SO - так вони назвали незвичайний об'єкт, що наближається до нашої пленети, і який, на їхню думку, може бути штучним. Але мова йде не про черговий космічний корабель інопланетян. Вчені припускають, що новий міні-місяць, який скоро з'явиться на орбіті Землі, є космічним сміттям, яке залишилося від попередніх запусків ракет-носіїв з Землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?