За наказом Меркель: стало відомо про змову в Німеччині по Північному потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

За наказом Меркель: стало відомо про змову в Німеччині по Північному потоку-2

За наказом Меркель: стало відомо про змову в Німеччині по Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель допомагає Росії боротися з санкціями США проти скандального газопроводу "Північний потік-2", який дозволить Москві постачати газ в Європу в обхід України. Вона наказала німецьким чиновникам переконати Вашингтон не вводити санкції до кінця року і для отримання точних гарантій відправила в столицю США свого представника. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Bild.

У розпорядженні видання потрапив документ, в якому США висувають серйозні звинувачення проти уряду Німеччини, пов'язані з "Північним потоком-2". У ньому ж Вашингтон пояснює свій намір ввести санкції проти газопроводу, які затягнуть завершення будівництво газопроводу мінімум на п'ять років.

Те, що санкції проти Північного потоку-2 досі так і не ввели, на думку джерела, доводить, що дочірній компанії "Газпрому" вдалося переконати офіційний Берлін займатися лобізмом в свою користь.

"Компанія Nord Stream 2 AG встановила тісні контакти з відомством канцлерки і в питанні Північного потоку-2 змогла заручитися підтримкою уряду ФРН проти США", - переконані автори публікації.

У той же час вони підкреслюють, що без американських санкцій трубопровід буде повністю готовий до експлуатації до наступної осені. Затягнути будівництво допоможуть тільки санкції США, запроваджені до 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, Бундестаг недавно прийняв важливий законопроєкт про імплементацію оновленої газової директиви ЄС - в німецькому уряді запевняють, що ніяких відхилень від європейських правил, які дозволять російському "Північному потоку-2" обійти європейське законодавство, в новому законі немає. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук висловив надію, що незалежний енергетичний регулятор Німеччини буде діяти в суворій відповідності з буквою і духом газової директиви ЄС.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Німеччина готова піти на компроміс по російському газопроводу "Північний потік-2", який дозволить позставлять газ в Європу в обхід України. За словами глави МЗС України Вадима Пристайко, Київ зараз домагається гарантій, що певний обсяг прокачування російського газу буде проходити через українські трубопроводи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?