За терактом у Стамбулі стоять таємні актори - Давутоглу
Категорія
Світ
Дата публікації

За терактом у Стамбулі стоять таємні актори - Давутоглу

За терактом у Стамбулі стоять таємні актори - Давутоглу
Джерело:  Daily Sabah

За терактом в Стамбулі, який здійснив смертник радикального ісламістського угруповання Ісламська держава, стоять "таємні актори". Таку заяву зробив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, передає Daily Sabah.
"Таємні актори стоять за атакою в Стамбулі", - сказав Давутоглу, додавши, що сили безпеки Туреччини намагаються відшукати тих, хто використовував ІДІЛ в якості "субпідрядника".
Прем'єр Туреччини звинуватив режим президента Сирії Башара Асада в відкритій співпраці з терористичним угрупуванням і повідомив, що бойовики ІДІЛ були переведені на північ Сирії для боротьби з помірною опозицією за допомогою режиму сирійського президента.
Також Давутоглу зазначив, що "деякі країни заважають ВПС Туреччини здійснювати авіаудари по позиціях Ісламської держави" маючи на увазі те, що ВПС РФ, як видається, захищає терористичне угрупування в межах повітряного простору Сирії.
Крім того, турецький прем'єр заявив, що сили безпеки країни затримали ще чотирьох підозрюваних у зв'язку з вибухом у Стамбулі. Загалом були затримані п'ятеро підозрюваних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?