За українську мову: на колишнього мера Ужгорода завели справу
Категорія
Події
Дата публікації

За українську мову: на колишнього мера Ужгорода завели справу

За українську мову: на колишнього мера Ужгорода завели справу

Колишній мер Ужгорода Сергій Ратушняк став фігурантом кримінальної провадження, яке було відкрито Службою безпеки України за його зневажливе ставлення до української мови.
Про це заявила народний депутат Ірина Подоляк, яка направила відповідний запит до СБУ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"В результаті мого звернення СБУ відкрила кримінальне провадження стосовно Ратушняка за зневажливі висловлювання про українську мову", - написала вона.
Також нардеп виклала фото відповіді СБУ, в якому говориться, що перевірка фактів поширення Ратушняком матеріалів, зазначених у депутатському зверненні, буде проводитися слідчим відділом Управління СБУ в Закарпатській області.
Читайте також: "Втеча і повернення" віце-мера Ужгорода: з'явилися нові деталі та відео


Колишньому меру інкримінують "публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій" і "умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією україни, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій".
За словами Подоляк, 30 січня Ратушняк на своїй сторінці в соцмережі опублікував повідомлення, в якому закликав будувати стіни кримські, донбаські, чернівецькі, одеські, львівські та відгородитися від ненависних київської влади".


Також екс-чиновник, на сторінці якого скандальний пост зник, нібито назвав українську мову "хрюканьем і блювотою".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в Ужгороді на отримання хабаря був упійманий представник першого заступника мера цього міста — Іштвана Цапа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?