За якими симптомами можна розпізнати гайморит
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

За якими симптомами можна розпізнати гайморит

За якими симптомами можна розпізнати гайморит
Джерело:  online.ua

До найбільш поширених захворювань ЛОР-органів відноситься гайморит - верхньощелепної синусит. Він проявляється запаленням слизової оболонки, поширюється на епітеліальні клітини, тканини і на кровоносні судини. Патологія може бути викликана різними причинами - від переохолодження організму і запущеної форми гострих респіраторних захворювань до поразок карієсом верхніх зубів, травм і механічних пошкоджень. Первинні ознаки розвитку хвороби часто ігноруються, тому що симптоматика нагадує звичайну застуду. Тим часом, дуже важливо своєчасно звернутися до лікаря і почати приймати антибіотики при гаймориті або інші ліки, щоб уникнути серйозних ускладнень. Для цього слід знати, як виявляється патологічний процес, і звернути увагу на ряд характерних ознак.

Різниться гостра, хронічна і рецидивуюча форма, бактеріальні та вірусні різновиди, первинне і вторинне запалення. Крім того, захворювання може бути одностороннім, лівостороннім, правостороннім і двостороннім, тому симптомів безліч. Але є кілька загальних проявів, які повинні насторожити:

  • сильний біль в області носа, що збільшується, особливо вечорами,

  • сильний головний біль, який доповнюються хворобливими відчуттями в носі,

  • гугнявий голос,

  • почергове набрякання першої і другої пазух,

  • нежить з гнійними, слизовими виділеннями,

  • відчуття перепадів тиску й тяжкості при нахилах голови,

  • підвищення температури,

  • нездужання та слабкість.

Ефективне лікування гаймориту антибіотиками та іншими засобами важливо починати на ранньому етапі, щоб він не перейшов в гнійну форму і не спровокував ряд інших хвороб.

Чим його потрібно лікувати

Як правило, захворювання лікується в амбулаторних умовах, але в запущених випадках може знадобитися госпіталізація. Консервативна терапія грунтується на антибіотиках, антисептики, протизапальних і судинозвужувальних засобах. Частина лікарських препаратів випускаються у вигляді спреїв, крапель, розчинів і впливають безпосередньо на слизову дихальної системи, інші - у вигляді капсул і таблеток. Перші використовуються на ранній стадії загострення і допомагають своєчасно попередити інфекційні ускладнення. Другі призначені для перорального, внутрішньом'язового або парентерального введення, призначаються вже при більш серйозних патологіях.

Гарним доповненням будь-яких препаратів, що призначаються тільки лікарем, стає физиолечение - від магнітотерапії та лікарського електрофорезу до соляних інгаляцій і лазеротерапії. Його практикують тільки тоді, коли немає високої температури і гнійного процесу, а також при нормальному відтоку вмісту носової порожнини. У важких випадках необхідний прокол пазухи, ретельне промивання від слизу і спеціальна обробка.

Ліцензія видана ГІ ККЛС АЕ №193025 від 18.06.2013г.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?