Заарештований екснардеп Семенченко з СІЗО потрапив до лікарні
Категорія
Україна
Дата публікації

Заарештований екснардеп Семенченко з СІЗО потрапив до лікарні

Заарештований екснардеп Семенченко з СІЗО потрапив до лікарні
Джерело:  online.ua

У суботу, 27 березня, колишній народний депутат Семен Семенченко, якого напередодні заарештували у справі про створення приватної військової компанії, з СІЗО потрапив до лікарні. Причина госпіталізації Семенченко невідома. Адвокати заявили, що медичний діагноз Семенченко є персональними даними, розголошення яких заборонено законом, але поскаржилися, що в лікарні екснардепа охороняє конвой, який не пускає до нього правозахисників. Про госпіталізацію Семенченко повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву його адвоката Влада Добоша в Facebook.

"До Семена Семенченко в лікарню не пускає конвой, а конвою наказав якийсь начальник, мотивуючи, що субота вихідний день і у них інструкція. Раз так, то у нас КПК і ст. 397 КК. Подав заяву про втручання в роботу захисника" , - написав правозахисник.

Нагадаємо, Семенченка заарештували 26 березня - його відправили під варту на 2 місяці без права внесення застави. Слідство підозрює його в причетності до створення незаконного збройного формування. За даними правоохоронців, Семен Семенченко разом з так званим "агентом НАБУ" Євгеном Шевченком та іншими особами зареєстрували в США Donbass Battalion Corporation, а в Україні створили юрособу Донкорп Україна з ліцензією на охоронну діяльність. Через них підозрювані нібито вербували українців з досвідом бойових дій і проводили вишкіл для найманої роботи за кордоном. Слідство вважає, що "ПВК Семенченко" могла співпрацювати з країнами Близького Сходу, наприклад з Іраком, Сирією і Афганістаном, на предмет організації поставок зброї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ заблокувала діяльність "ПВК" і поставку військових товарів з РФ. До складу компанії входить більше 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. В СБУ уточнили, що організаторами такої діяльності були колишній український депутат Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкій публіці, як "позаштатний агент НАБУ".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?