Заарештований за участь у сутичках на 9 травня у Дніпрі вийшов на волю під заставу
Категорія
Події
Дата публікації

Заарештований за участь у сутичках на 9 травня у Дніпрі вийшов на волю під заставу

Заарештований за участь у сутичках на 9 травня у Дніпрі вийшов на волю під заставу

У Дніпрі вийшов на волю тітушка, якого було заарештовано на 2 місяці за підозрою в участі у масових заворушеннях 9 травня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Читайте також: У Авакова порівняли сутички у Дніпрі на День Перемоги з подіями травня 2014 року в Одесі

Інформацію про те, що було звільнено першого заарештованого у справі 9 травня, підтвердили в обласній прокуратурі. Повідомляється, що саме цей тітушка побив депутата обласної ради, ветерана АТО Влада Бородіна.

За даними відомства, суд першої інстанції, обираючи підозрюваному запобіжний захід – два місяці тримання під вартою, передбачив можливість звільнення під грошову заставу. Прокуратура області буде оскаржувати це рішення і готує апеляцію на рішення суду в частині, що стосується можливості звільнення під заставу.

Також про вихід на волю першого із заарештованих тітушок написав у Facebook громадський активість з Дніпра Олег Чистопольцев.

"Виявляється ось цього титушку, якого посадили в СІЗО першим позавчора випустили під заставу 128 тис. грн. У титушки, який пішов бити людей за 500-1000 грн знайшлася така сума?", - написав активіст.

"За наявною у мене інформацією всім "засвіченим" на 9 травня титушкам видали по 10 000 грн і сказали загубитися на тиждень-іншу, поки тут все порішають. Те, що порішають говорили-обіцяли дуже переконливо. Можливо ці почалися випускання під заставу це початок рішалово. Те, що будуть намагатися "вирішувати" це 100%", - додав Чистопольцев.

 Нагадаємо, 12 травня стало відомо, що  п’ятьом із затриманих тітушок повідомлено про підозру у вчинення хуліганських дій, масових заворушень та спричиненні тілесних ушкоджень, також підготовлено повідомлення про підозру ще щодо трьох осіб.

Напередодні голова МВС Арсен Аваков повідомив про рішення суду щодо арешту одного з дніпровських тітушок і пообіцяв, що "продовження обов’язково буде".

При цьому, слідство встановило, що тітушки за участь у заворушеннях отримували по 600 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?