Забирають землі і майно - кримчани в шоці від нового свавілля Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Забирають землі і майно - кримчани в шоці від нового свавілля Путіна

Джерело:  Крим.Реалії

Не менш 30 тисяч кримчан опинилися під загрозою через новий скандальний указ російського президента Володимира Путіна, який вирішив забрати будинку і землі в українців, які відмовилися отримувати громадянство РФ. Кримські татари, які виїхали з окупованого Криму, можуть втратити своє майно в будь-який момент. Такі шокуючі дані навів лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, майно якого, так само як і багатьох інших людей, може опинитися в руках окупантів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Близько 10% кримських татар, за нашими оцінками 25-30 тисяч осіб, все ж залишили Крим і зараз на материковій частині України знаходяться. А землі, які вони залишили, - під загрозою. Переважна більшість змушені були отримати ці російські паспорти, які люди називають «аусвайсами», тому що, якщо не отримають цей паспорт, то потрібно залишати землю, батьківщину. А у нас гасло таке: залишатися на своїй землі! ", - зазначив Джемілєв.

Він підкреслив, що у нього є будинок в Бахчисараї. Але так як ніхто з сім'ї політика не прийняв російське громадянство, не отримав паспорт РФ, то це майно можуть вилучити окупанти на підставі незаконного указу Путіна.

Нагадаємо, Путін підписав скандальний указ про землю в Криму в кінці березня поточного року. У ньому він розширив перелік територій, земельні ділянки яких не можуть належати "іноземцям" і "зарубіжним юридичним особам". У список потрапила більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія і інші прибережні міста півострова. У новому указі глави Кремля відзначається, що громадяни, які не мають окупаційного примусового громадянства РФ і на законних підставах до окупації отримали у власність земельні ділянки на узбережжі півострова, тепер повинні їх або продати протягом року, або отримати російський паспорт, або переписати ділянку на фірму з реєстрацією РФ.

Українська прокуратура вже розслідує факт привласнення державної та приватної власності на тимчасово окупованій території Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Влада України назвала чергове свавілля Путіна військовим злочином.

Як відомо, в анексованому Криму 9747 земельних ділянок, які належать громадянам України, потрапляють під указ Путіна. Їх власників можуть у будь-який момент позбавити права власності на них.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз розніс вщент новий указ Путіна щодо землі в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?