Заборона на нічний алкоголь в Києві: суд ухвалив резонансне рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Заборона на нічний алкоголь в Києві: суд ухвалив резонансне рішення

Заборона на нічний алкоголь в Києві: суд ухвалив резонансне рішення

Підприємці через суд скасували заборону Київської міськради на продаж алкогольних напоїв у нічний час, але міська влада запевняє, що не допустить повернення алкоголю в кіоски.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду. Київ.
"Мафовики виграли суд у першій інстанції, місто подало апеляцію. Сьогодні справу розглядав Апеляційний суд. Туди прийшло багато мафовиків, відбулися зіткнення, вони чинили тиск на суд, не пускали в приміщення інших активістів. В кінці суд прийняв рішення на користь мафовиків", - розповів народний депутат, радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець.
Він назвав суд "продажним", але зазначив, що "наливайки" до Києва не повернуться.
"Зараз ми не продовжуємо дозвільні документи тим МАФам, які продають алкоголь. Але в Київраді вже зареєстрований проект рішення, який викреслить можливість продажу алкоголю або пива в кіосках. І це рішення вже не зможуть оскаржити в суді", - заявив Білоцерківець.
Нардеп пояснив, що це станеться завдяки тому, що з функціоналу МАФів приберуть саме поняття "продаж алкоголю".
"Раніше місто видавало дозволи на різний функціонал: на торгівлю їжею, квітами, газетами, сигаретами або алкоголем. Зараз з функціоналу МАФів "торгівлю алкоголем" просто приберемо. Місто має такі повноваження. Нам кажуть, що місто не може заборонити продаж алкоголю. Добре. Але місто може саме встановлювати функціонал МАФів", - підкреслив радник мера.
Він додав, що зараз проект рішення проходить всі необхідні процедури, а також висловив надію, що до кінця року за його нього проголосує Київрада.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше відомий блогер Ярослав Матюшин пояснив, чому заборона продажу алкоголю в нічний час є помилкою для влади Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?