Заборона серіалу "Свати": в Держкіно різко прокоментували ситуацію
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Заборона серіалу "Свати": в Держкіно різко прокоментували ситуацію

Заборона серіалу "Свати": в Держкіно різко прокоментували ситуацію
Джерело:  Укрінформ

В Україні вже кілька днів голосно обговорюють можливу заборону популярного серіалу "Свати". З цього приводу висловив обурення один з його творців Володимир Зеленський. У Держкіно різко прокоментували ситуацію, зазначивши, що якщо Міністерство культури таке рішення прийме, то серіал "Свати" позбудеться прокатного посвідчення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: Можлива заборона "Сватів" в Україні: Зеленський записав нове гнівне звернення

Голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що питання щодо закриття "Сватів" в Україні має два аспекти. На сьогоднішній день, за його словами, підстав для заборони серіалу немає, але якщо СБУ направить в Мінкультури відповідне подання, то "Сватів" заборонять показувати в країні.

Іллєнко наголосив, що вважає правильним рішення СБУ заборонити в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, що зіграв одну з головних ролей в "Сватах", так як він регулярно виступає із заявами проти України.

Також в Держкіно додали, що спочатку серіал "Свати", як і інші так звані українські серіали, в яких грають російські актори, робився на російський ринок. Тому їх не можна вважати українськими, як про це заявляють їхні творці.

"І нехай ті, хто їх роблять, не розповідають, що вони українські кінематографісти. Вони громадяни України, які знімають кіно для російського ринку. І вони несуть ризики в зв'язку з цим. І повинні бути готові до цих ризиків. Все. Крапка", - емоційно заявив глава Держкіно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський розкритикував СБУ за заборону в'їзду в Україну Федору Добронравову, через що в країні можуть заборонити серіал "Свати".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?