Заборонена в Україні платіжна система подала в суд на НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Заборонена в Україні платіжна система подала в суд на НБУ

Заборонена в Україні платіжна система подала в суд на НБУ
Джерело:  online.ua

Міжнародна платіжна система TYME вирішила оскаржити рішення НБУ про позбавлення її реєстрації в Україні. Керівництво компанії подало позов до суду, вимагаючи відновити дії всіх ліцензій, які були відкликані регулятором, а також реєстрацію платіжної системи та всіх її учасників, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Керівництво TYME вважає незаконним позбавлення ліцензії в Україні, що має намір довести через суд. У компанії стверджують, що не порушували вимог регулятора і не співпрацювали з російською платіжною системою, що могло створити ризики національної безпеки України.

Нагадаємо, TYME була єдиною небанківської міжнародною платіжною системою в Україні та була лідером на ринку платіжних систем за підсумками 2017 року і першого півріччя 2018 року. На початку 2018 року TYME був привласнений статус соціально-важливої платіжної системи України, поряд з "Укрпоштою".

Але в червні 2018 року НБУ позбавив ліцензії TYME на підставі документально підтвердженої інформації від СБУ, що міжнародна платіжна система здійснює перекази коштів у співпраці із забороненою в Україні російською платіжною системою. Після позбавлення TYME ліцензії, реєстрація була скасована і для учасників цієї платіжної системи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ще одна міжнародна платіжна система опинилася під загрозою блокування в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?