Заборонений в Україні російський канал показав свою суть: соцмережі в шоці
Категорія
Світ
Дата публікації

Заборонений в Україні російський канал показав свою суть: соцмережі в шоці

Заборонений в Україні російський канал показав свою суть: соцмережі в шоці
Джерело:  Дощ

Російський телеканал "Дождь", трансляція якого в Україні була заборонена Нацрадою з телебачення і радіомовлення, показав програму, в якій священик, мулла і рабин поміркували про "справедливу" війну, яку веде Росія в Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Дождь.
Назва програми - "Бог не пацифіст": чому війни в Сирії і в Україні священні і кого релігія дозволяє вбивати". У програмі взяли участь керівник Департаменту громадських зв'язків Федерації єврейських громад Росії Борух Горін, імам Меморіальної мечеті Москви Шаміль Аляутдінов і протоієрей, член громадської палати Всеволод Чаплін.
"Краще обходитися без війни, але обходитися без війни в світі не виходить і не вийде. Природа людини спотворена гріхом, тому війни завжди були і завжди будуть. Сам господь Ісус каже, ви почуєте про війни та воєнні чутки, не лякайтесь, бо належить цьому бути. Це, власне, слова Христа. Треба бути реалістами, війни і військові чутки - це частина нашого життя. І ось коли виникають ситуації воєн або військових чуток, або загроза війни, війна може бути справедливою", - сказав Чаплін в ефірі передачі.
При цьому учасники програми озвучували традиційну путінську пропаганду про Україну. Зокрема, Чаплін заявив: "Особисто я вважаю, абсолютно ось особисто я вважаю, що праві ті, хто хотів би влаштувати життя певних регіонів або всієї України на основі вільного розвитку православного народу, без будь-якого зовнішнього диктату, без того, щоб нав'язували, і без того, щоб нав'язували західну модель демократії або чого б то не було ще".
"...Росіяни, які за те, щоб були можливості православ'я, російської мови, їм ці можливості перекривають, кажуть - ні, там буде тільки український і все. Наприклад. Тобто це речі нездорові, і тому безумовно Росія по-своєму , хоча я не знаю, мені здається, там такого прямо-таки між Росією і Україною немає військового конфлікту...", - сказав Аляутдінов.
"Я думаю, що на Україні відбувається вакханалія беззаконня і ефект доміно. Я б це назвав в певних територіях фейл стейт, тобто не відбулася, і це продовження, що не відбулася, у загальному, десятиліттями. Те, що це в результаті гнійників вибухнуло ось таким чином, - це логічне продовження цих речей", - заявив, у свою чергу, Горін.

Читайте також: На Заході знову розкритикували Україну за заборону "Дождя": соцмережі обурені
Користувачі мережі шоковані передачею на каналі Дождь.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

російський телеканал "Дощ" обурив мережу, провівши інтерв'ю з одіозним бойовиком ДНР Олександром Ходаковським

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?