Заборонено по всій Україні - МВС виступило з важливим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Заборонено по всій Україні - МВС виступило з важливим попередженням

Заборонено по всій Україні - МВС виступило з важливим попередженням
Джерело:  online.ua

В Україні заборонено відвідувати кладовища в поминальні дні, 25-26 квітня. Ця заборона діє по всій країні. МВС виступило з терміновим зверненням до українців - правоохоронці закликали не відвідувати кладовища і дотримуватися карантину, за чим будуть стежити більше 22 тисяч поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС.

"Рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 квітня 2020 року головам обласних та Київською міською державною адміністрацією за участю органів місцевого самоврядування доручено заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань в традиційні післявеликодні поминальні дні, крім випадків здійснення поховань" , - йдеться в повідомленні правоохоронців.

У МВС попередили, що для того, щоб не допустити порушень карантину, до несення служби буде залучено тисячі правоохоронців і військових. Зокрема, поблизу кладовищ чергуватимуть посилені патрулі. При цьому в поліції відзначили, що основне завдання правоохоронців - це проведення роз'яснювальної роботи щодо заборони відвідування місць поховань.

У поліції нагадали, що в зв'язку з карантином в Україні перенесли поминальні дні після Великодня на Троїцьку батьківську поминальну суботу, яка в 2020 році випадає на 6 червня. Таке рішення прийняли на Синоді ПЦУ. Як пояснили в церкві, саме в цей день священнослужителі та миряни зможуть відвідати кладовища і здійснити заупокійні молитви.

Важливо відзначити, що у всіх областях України заборонили відвідувати кладовища. Виняток зроблено лише для вантажних автомобілів, спецтехніки і транспортних засобів, задіяних в обрядах поховання.

Нагадаємо, на 25 квітня в Україні зафіксовано 8125 випадків зараження коронавірусом. За минулу добу в країні зафіксовано 478 нових випадки. Від коронавіруса в Україні вже померла 201 осіба.

Як повідомляв ONLINE.UA, навіть після скасування карантину українці не зможуть жити колишнім життям. Кабмін оприлюднив нові стандарти, які передбачають дотримування соціальної дистанції і масочного режиму ще довгий час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?