Забрали без пояснення причин: український журналіст розповів про своє затримання в Москві
Категорія
Події
Дата публікації

Забрали без пояснення причин: український журналіст розповів про своє затримання в Москві

Забрали без пояснення причин: український журналіст розповів про своє затримання в Москві
Джерело:  online.ua

Український  журналіст Роман Цимбалюк, якого 21 березня затримали в Москві, пояснив, що його затримали нібито за проведення несанкціонованого мітингу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.


"Все в порядку. Принаймні, станом на цю хвилину. Сьогодні, виконуючи наше редакційне завдання, відправилися в МДУ записувати інтерв'ю з аспірантом Захаром Сарапуловим. Це той сміливець, який вивісив 18 березня з одного з вікон МДУ український прапор. Він в такий цікавий спосіб намагався протестувати проти поганих умов проживання в гуртожитку. Ми його знайшли, записали з ним дуже цікаве інтерв'ю...", - розповів Цимбалюк.


Читайте також: У МЗС різко прокоментували затримання українського журналіста в Москві


"Але, коли я попросив його показати нам прапор, який він вивішував, то після цього до нас підійшов поліцейський, почали перевіряти документи, почали говорити, ніби ми тут проводимо несанкціонований мітинг, або вигукуємо якісь гасла. Акредитації МЗС їм стало недостатньо, приїхав якийсь оперуповноважений, який теж дуже багато розпитував, чим ми займаємося", - продовжив він.


"В кінцевому випадку, нас забрали до відділку. Причину не пояснили, але сказали, щоб проаналізувати наші матеріали, це не можна зробити на місці, і забрали, власне, в відділок поліції. Там ми провели три години. Після всіх цих формальностей нас відпустили. У тому числі Захара - нашого героя. Ми зараз працюємо", - підкреслив журналіст і зазначив, що силу проти нього не застосовували.



Як повідомляв ONLINE.UA,  Романа Цимбалюка відпустили через кілька годин затримання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?